Giglio | Perricone

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“Typical vine of western Sicily, this wine is born
from a selection of old Masseria Vineyard, Structured,
harmonius, balanced and rich of spicy aromatic.”

Classification
I.G.P. TERRE SICILIANE
Variety
PERRICONE BIO
Area of production
Mazara del Vallo (TP)
Vineyard name
Masseria Vecchia
Altimetry
50 m. above sea level
Soil
Medium-textured clay
Yiled per hectare
70 tonnes/ha
Plant density
3.800 / 4.000 plants per ha
Training system
Controspalliera con potatura a cordone speronato, con 4 speroni
Harvest period
Third week of September
Vinification tecnique
Dopo diraspatura, le uve fermentano in vasche di acciaio a temperatura controllata con rimontaggi frequenti. Il vino cosi ottenuto effettua la fermentazione malolattica in acciaio. Imbottigliamento a freddo. Affina 8/10 mesi in bottiglia.
Fermentation temperature
24°C 26°C
Fermentation duration
15/20 days
Alcohol content
13% proof.
How to serve
Servito in calici di grande dimensione, arrotondato e panciuto, può essere stappato al momento, altrimenti un paio d’ore prima. Ottimo a 16 °C 18 °C
Ruby red with purple reflections.
Intense with red berry fruit sensors, licorice and tabacco.
Harmonium, persistent and with pleasantly tannic notes. It combines with red meats, roasts and buschmeat.

 

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